Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ρόζα της ΣΜΥΡΝΗΣΜια εξαιρετική ταινία για καθε Μικρασιάτη Η “Ρόζα της Σμύρνης” ξετυλίγει μια συναρπαστική ερωτική ιστορία που ξεκινάει από τη Σμύρνη του 1922 για να μας ταξιδέψει στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80. 

Ο Γιώργος Κορδέλλας σκηνοθετεί τη σπουδαία Λήδα Πρωτοψάλτη και τους ταλαντούχους Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου και Γιούλικα Σκαφιδά σε ρόλους κλειδιά στην καρδιά μιας συγκινητικής και ρομαντικής ιστορίας. Με επίκεντρο την αινιγματική Ρόζα και έναν απαγορευμένο έρωτα που γίνεται η αφορμή να γεννηθεί ένας καινούργιος, η Ρόζα της Σμύρνης είναι μια μεγάλη παραγωγή με γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα. 
Η πιστή σκηνογραφική και ενδυματολογική αναπαράσταση δύο εποχών μας μεταφέρουν μαγικά στη Σμύρνη του ’22 και στην Αθήνα του ΄87, χαρίζοντας στην ταινία μια αυθεντική και νοσταλγική ατμόσφαιρα καθώς επίσης αρκετά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Μικρασιατική κιβωτό του ιστορικού Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης. 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής Σενάριο: Χριστίνα Λαζαρίδη Συμπαραγωγοί: Ειρήνη Σουγανίδου, Seyhan Baran, ΟΤΕ TV Executive Producer: Μαρία Τσίγκα Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης Ενδυματολογία: Γιούλα Ζωιοπούλου Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου Δ/νση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood Παίζουν επίσης: Τζεμ Ακσακάλ (Cem Aksakal), Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν (Aysan Sumercan), Γιάννης Θωμάς, Σήφης Πολυζωίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ.Τζουλάκη

Το Σωματείο μας, η «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», είναι ένα αυτοτελές μη κερδοσκοπικό Σωματείο από την ίδρυσή του το έτος 1930 μέχρι και σήμερα και ο...