Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Το Ημερολόγιο της Σμύρνης

Μια υπέροχη θεατρική βραδιά έζησαν εκατοντάδες Μέλη & Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 29 & την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 γεμίζοντας ασφυκτικά την Αίθουσα «Πάνος Χαλδέζος» της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης και αγνοώντας τα καιρικά φαινόμενα!
Το κοινό κατέκλυσε από νωρίς την αίθουσα για να απολαύσει την θεατρική παράσταση του έργου «Το Ημερολόγιο της Σμύρνης» σε κείμενο της Στέλλας Φραντζή, και σκηνοθεσία/διασκευή Στέλιου Καλαθά.
Οι καθηλωτικές ερμηνείες των ηθοποιών και τα σκηνικά που σε μετέφεραν κατευθείαν στο κλίμα της εποχής ήταν αρκετά για να αποσπάσουν τα διθυραμβικά σχόλια των θεατών, οι οποίοι έκαναν μια νοσταλγική βουτιά στον χρόνο και ταξίδεψαν στην αγαπημένη τους Σμύρνη!
Μια παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας ΠΕΡΑΜΑΤΙΖΩΜΑΣΤΕ με την συμμετοχή 15 ηθοποιών του θεατρικού εργαστηρίου της.
Ένα ημερολόγιο…. ένας ”ανοχύρωτος” Έρωτας.. και η Σμύρνη…
Με φόντο το έτος 1917 ένας έρωτας γεννιέται στην Σμύρνη, το ψέμα, το προσωπικό συμφέρον και τα πάθη απομακρύνουν αυτόν τον έρωτα και ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας ανάμεσα στα αρχοντικά της Σμύρνης, τα ήθη και τα έθιμα της. Με την επικείμενη καταστροφή της Σμύρνης, οι ήρωες πάσχουν, φοβούνται και ξεδιπλώνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα.
Ένας ναός του πολιτισμού χάνεται και μαζί του ζωές και όνειρα.
Τρεις γενιές, τρεις διαφορετικές γυναίκες.
Η μικρή Ειρήνη ανακαλύπτει ένα βαρύ μυστικό, κρυμμένο για έναν ολόκληρο σχεδόν αιώνα, μέσα σ’ ένα φθαρμένο- αλλά ποτισμένο ακόμη με το άρωμα του αγριολούλουδου- ημερολόγιο.
Μια ιστορία έρωτα και προδοσίας στο περιθώριο της Επανάστασης των Νεότουρκων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένας ακόμη παράνομος έρωτας, στη καταστροφή της Σμύρνης.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Διασκεύη: Στέλιος Καλαθάς
Εικαστική Επιμέλεια: Μιχάλης Σδούγιας
Κουστούμια: Λία Βούρου, Χορογραφίες: Δημήτρης Μπούρας
Τραγούδι: Φρόσω Γριμπίλα
Ήχος-Video- Φωτισμοί: Νίκος Γκούμας, Κωστας Μανουσιάδης
Φωτογραφίες: Κώστας Δέλχας
Μοντάζ: Τόνια Τσαπραζή
Ειδικές Κατασκευές: Σίσσυ Αθανασιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ.Τζουλάκη

Το Σωματείο μας, η «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», είναι ένα αυτοτελές μη κερδοσκοπικό Σωματείο από την ίδρυσή του το έτος 1930 μέχρι και σήμερα και ο...